Koska niin kovasti on toivottu (vilkutus Sinille ja yhdelle blogikommentille) blogia jossa kerrottaisi Mantan eläkepäivistä, niin tässäpä tämä ;)

Kuten nykyään on niin kovin muodikasta, niin myös Manta muutti eläkäpäivikseen ulkomaille, leudompaan ilmastoon, Saksaan, joulukuussa 2007.
(Isännän työkomennuksellahan ei ole Mitään tekemistä tämän asian kanssa.)

Sydänvika (vajaatoiminta) Rouvalla havaittiin heinäkuussa 2007, ja siitä lähtien on popsinut verenpainetta alentavaa lääkettä (Fortekor). Marraskuussa ennen muuttoa tehtiin sydänkontrolli, jossa ell ei ihan varmaksi kuullut läpän falskaamista (lääke toimii?). Sydän myös kuvattiin, ja todettiin aivan normaalinkokoiseksi. Tätä olotilaa nyt seuraamme silmä ja korva tarkkana päivittäin. Mutta niin kauan, kun Mantalla on elämänilonsa, eikä kipuja, niin kauan nautimme hänen seurastaan.

Kuulo ja näkö alkavat selkeästi jo heiketä, mutta hyvin pärjää edelleen. Harmillista on, kun kroppa ei kestä enää samaa riehumista kun pää kestäisi. Tämänpä vuoksi lenkille lähdemme (lakia uhmaten) aina ilman hihnaa, koska muuten Manta roikkuu hihnassa puoli lenkkiä.. Ja ei, en saa sitä irti siitä, katsokaas, vanhojen koirien ei kuulu totella
(niinkusenytjoskusoisjotaintotellutkaan).

Eikä se ihan seniilikään vielä ole. Tässä taannoin mummoni ja tätini olivat kylässä, ja ostivat herkullista saksalaista suklaata tuliaisiksi kotipuoleen. Suklaat he pakkasivat laukkuun valmiiksi. Lähdimmepä sitten piipahtamaan Düsseldorfissa, ja sillä välin Mantan oli ollut pakko tonkia yläkerrassa tätini matkalaukusta suklaat, ja pistellä ne poskeensa. Siinä meni pari pakettia Milka-nappeja (yksittäispakattuja) papereineen päivineen ja isäni tuliais-Porsche. Laskimme, että maitosuklaata upposi sellainen reilu 500g. Sitäpä siinä sitten selvittelimme illan kotipuolen kavereiden kanssa (kiitos Sini, Satsu ja Susanna!), mitkähän mahtaa olla seuraukset. Suklaata tuon kokoinen koira saa syödä jonkinverran ilman välitöntä vaaraa myrkytyksestä, joten se huoli voitiin jättää pois. Kysymysmerkiksi jäi vain suklaan vaikutus sydänvikaan, sekä ne syödyt paperit. Hätävarjelunliioitteluna yritin oksennuttaa Mantaa 3tl:lla suolaa, ei vaikutusta. Syötinpä vielä coctailin, 3 munankeltuaista, 2dl maitoa ja 2dl rypsiöljyä (imeytymisenestoon ja sujuvaan ulostuloon). Ja koirani ei saanut tästä edes ripulia! (pohjalla edellispäivänä syödyt 5 kämmenenkokoista pullaa) Että on siitä ollut jotain hyötyäkin, kun on elämänsä aikana syönyt ties mitä. Hyvin treenattu vatsa kestää mitä vain ;)