Unohtuipa kirjoitella rokotusreissusta.

Torstai-iltana 12.6. päätin jostain kumman oikusta vihdoin etsiä Mantan kadoksissa olleen lemmikkipassin, tarvittaisihan sitä Suomen lomalle, kun Manta nyt päätettiin mukaan ottaa. Ja löytyi passi, melkein sieltä mistä pitikin (säilyttäähän muutkin koiran lemmikkipassia vaatelaatikossa?).

Selailin siinä sitten passia, ja mitä ihmettä kummaa? Mantan rokotukset ovat menneet vanhaksi toukokuussa!! Olin, ja olen vieläkin ;), aivan varma, että Manta rokotettiin Suomessa ennen tänne muuttoa viime joulukuussa, mutta niin vain lemmikkipassi oli toista mieltä. Ja dokumentaatioon on uskottava (ainekin jos toinen vaihtoehto on minun muisti). Noo, kerrankos nuo rokotukset vanhaksi menee, MUTTA tässä tapauksessa pienen lisänsä antoi se, että olemme lähdössä Suomeen 4.7. JA tuontisäännöt sanoo, jotta jos rabies-rokotus on mennyt vanhaksi on se uusittava viimeistään 21vrk ennen Suomeen tuontia. Ja tämä 21vrk:n varoaika täyttyy jos rokotus annetaan viimeistään 13.6.!!!

Netistä löytyi, jotta meidän kylälläkin on eläinlääkäri, ja ajattelinkin käydä katsastamassa sen paikan. Kai sekin nyt rokotukset osaa laittaa. Ja koska kielitaitoni ei edelleenkään riitä soittelemaan puhelimitse aikoja, niin koira autoon, peukut pystyyn, että aikoja sen verran olisi, että rokotus perjantain nimissä saataisi ja menoksi. Vastaanoton rouva puhui oikein hyvää englantia, ja selvisikin, että praktiikka toimii jonotusperiaatteella. Koira autosta ja odottelemaan (yksi koira oli ennen meitä).
Dr.med.vet Jonen oli oikein mukava vanhempi herrasmies ja vastaanotto, no, pieni yhden eläinlääkärin praktiikka. Sydän kuunneltiin, ja saatiin lisää lääkettä. (Edelliseltä eläinlääkäriltä tosiaan otin yhden liuskan lääkkeitä, jotta ne riittävät Suomeen saakka, mutta vielä mitä, yli viikko jää uupumaan.) Tällä kertaa saatiin taas tuttua Fortekoria. Sitten rokotukset, penikkatauti yms rokote on voimassa vuoden, ja raivotautirokote 3 vuotta :-o Vielä ekinokokkoosilääkitys (Milbemax) ja Manta onkin valmis Suomen lomalle. Huh!